Nakkeslynge

En nakkeslynge kan føles som en livredder når du har vondt i nakken. Du kan bruke den til flere formål. Kjennes nakken spent og stram, kan vektløs aktivering og hvile være nøkkelen til smertelindring. Har du hodepine på grunn av nakkesmertene, kan du kjenne at lett traksjon får smertene til å forsvinne.

Nakkeslynge finnes som ekstrautstyr hos flere slyngeprodusenter. Vi har allikevel ikke klart å finne en kommersiell løsning som gir like god og regulerbar støtte for hodet som den vi skal vise deg nå.

Denne enkle, hjemmelagde løsningen er en slynge som kan justeres på fire punkter. Den består av utstyr som du finner i alle hjem, og tar ikke mer enn ti minutter å lage.

Om du allerede har en nakkeslynge finner du gode øvelser for å gjøre i den her

Øvelser i nakkeslyngen

Hvilemodus (lett traksjon)

Øvelsesbeskrivelse: Legg hodet i slyngen. Reguler hvor mye håndkleet støtter bakhodet ved å trekke ned den fremre eller bakre delen av håndkleet. Ideelt skal håndkleet støtte mesteparten av bakhodet, slik at du bøyer hodet lett fremover (som om du lagde dobbelthake).

Beveg deg 30-40 centimeter ut fra døra og opphengspunktet. Dette vil løfte hodet litt opp fra gulvet, samtidig som det skaper en lett traksjon (bakovertrekk) for hodet. Det skal kjennes behagelig og lett for nakke og hode. Pust rolig mens du kjenner at nakken blir lengre og lengre. Ligg i slyngen i 5 til 15 minutter.

Ekspertips: Ta det rolig når du reiser deg igjen. Det er vanlig å bli litt ør og svimmel idet du setter deg opp.

Målet med øvelsen er å la hodet bli trukket lett bakover slik at nakken blir lang. Dette vil redusere spenningene på baksiden av nakken, og lar deg slappe av i nakkemusklene.

Vektløs aktivering

Øvelsesbeskrivelse: Begynn liggende i slyngen, på samme måte som forrige øvelse, aktiv pause. Dette er en øvelse for rolig bevegelse, bevisstgjøring og avslapning av nakkemusklene.

Start øvelsen med å svinge hodet forsiktig frem og tilbake som oppvarming. Sving hodet kontrollert fra venstre til høyre. Hold så hodet i ro ute på venstre side i ca. fem sekunder. Slapp og la hodet komme tilbake til midten før du gjentar til motsatt side. Gjør dette femten ganger på hver side.

Variasjon: Slapp av på fremsiden av nakken, mens du trekker haken inn eller beveger hodet ned som om du skulle se på beina dine.

Hold deg innenfor smertegrensen, og beveg hodet rolig så langt ned som du kommer. Kom tilbake til midten og slapp av mellom hver gang. Gjenta tretti ganger.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *