Massasje

Massasje er et trygt tiltak for å slappe av og redusere smerter i nakke og skuldre. Massasje hjelper også mot angst og depresjon. 

Det er populært både blant idrettsutøvere og vanlige folk som har vondt i nakken. Men profesjonell massasje er dyrt, og for mange er det tidkrevende og upraktisk å gå til behandler.

Vi vet ikke helt hvorfor massasje virker. Sannsynligvis fører det til en bevisstgjøring av kroppen og påfølgende signaler til hjernen som blir tolket positivt. Det vi vet er at massasje har en smertelindrende effekt. Det er ingen langvarig løsning for nakkeplagene, men kjenner du deg øm og anspent i muskulaturen, kan det uansett være nyttig vite hvordan du gir deg selv en nakkemassasje.

Før du begynner

Ideelt sett bør du oppholde deg et rolig og fredelig sted. Prøv å fjerne distraksjoner og støy rundt deg. Lukk døra til kontoret hvis du er på jobb. Øvelsene fungerer best hvis du har mulighet til å legge deg ned på gulvet, men de kan også gjøres sittende i en god stol. Bruk en enkel olje eller hudkrem på hendene hvis du synes det lugger mot huden. 

Egenmassasje

Du kommer langt med dine egne hender, spesielt når det kommer til massasje av nakken. Her finner du et 15-minutters program til myke og avslappende muskler.

Partnermassasje

Den beste massasjen er likevel den som du får fra andre. Her finner du et 15 minutter program med ulike teknikker som du selv kan få eller gi til andre.

Fotmassasje

Mange opplever at en god fotmassasje virker avslappende for resten av kroppen. Her er et lite program som du kan gjøre selv. Det eneste du trenger er en lacross eller tennisball.