Kunnskap

Prolaps

Når en nerve er under press, kan du kjenne strålende smerter, nedsatt kraft (muskelstyrke) eller nummenhet i arm eller skuldre.

Aldersforandringer

Degenerative forandringer er et samlebegrep som beskriver alle typer aldersforandringer i ledd, muskler og bein.

Spinal stenose

Hvis aldersforandringene skaper så trange forhold inne i ryggmargskanalen at det skaper et press på ryggmargen, kalles dette spinal stenose.

Grunnleggende om nakkesmerter

Nakkeplager er normalt. Hvert år får nesten halvparten av alle nordmenn en eller annen plage fra nakken. Mer enn ti prosent av oss har noe vondt i nakken til enhver tid.

Nakkesleng

Nakkesleng beskriver en skade som oppstår når kroppen beveger seg raskt i en retning uten at hodet holder følge. Den vanligste årsaken er påkjørsel bakfra, men skaden kan også skyldes fall…

Følgeplager – hva er det og hvordan blir du kvitt dem?

Det er ikke uvanlig at pasienter med langvarige nakkesmerter opplever både svimmelhet, uklart syn, smerter i kjeven og nummenhetsfølelse i ansiktet. Dette er symptomer som kan komme på lik linje …

Livet er et usikkert prosjekt

Det er ingen forunt å styre alt som skjer i livet.

Kan jeg trene for hardt?

Du har hørt at trening er bra for nakken, men når kommer resultatene? Hvordan vet du at du faktisk er på rett vei og ikke har trent for hardt?

Mer kunnskap gir mindre smerter

Noen er heldige og opplever lite smerter. Andre er uheldige og opplever mye smerter. Men vi har alle kjent smerte, det er en naturlig del av livet.

Nakkens oppbygging

Nakken består av beinvirvler, pusterør, spiserør, flere viktige blodårer, muskler, nerver, bindevev og hud. De syv nakkevirvlene utgjør den øverste delen av ryggraden. Du kan kje…