Triggerpunkt for skulder

Hvilket utstyr skal jeg bruke?

En ball er ideell for å legge press på og løse opp triggerpunkter. Lacrosseballer som er laget av ren gummi er de beste ballene å bruke. De er passe harde, holder på fasongen og er enkle å rengjøre.

Hvordan gjør jeg det?

Egenbehandling av triggerpunkter er enkelt. Bruk triggerpunktkartet til å finne delen av muskelen som du ønsker å behandle. Legg så ballen mot området og rull over det til du finner et punkt som er ekstra sårt eller ømt. Dette er triggerpunktet. Her kan du enten legge press direkte på punktet, eller rulle sakte frem og tilbake over det med ballen.

Det kan være ømt eller vondt, men det skal ikke være så vondt at du spenner musklene. Målet er tross alt å få musklene til å slappe av. Etter to til tre minutter skal du kjenne at smertene blir mindre. Når muskelknuten og smertene er borte, går du videre til neste område.

Mange synes det hjelper å visualisere at ballen synker inn i musklene. Dette gjør deg mer bevisst på å slippe opp spenningen i musklene, slik at triggerpunktet raskere slipper taket. Prøv også å puste dypt med magen, for å slappe bedre av, underveis i egenbehandlingen.

Synes du det er vanskelig å få ballen du bruker for å løsne triggerpunktene til å ligger riktig, kan du bruke «sokketrikset». Trikset har vi fått fra Sigbjørn Hjorthaug.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *